لزوم اخذ تضامین  شفاف از صرافی‌های رمز ارز

نشست بلاک چین، همزمان با رونمایی از کتاب بلاک چین به زبانی ساده برای همه؛ با حضور جمعی از مدیران این حوزه در شرکت چاپ و نشر بازرگانی وزارت صمت برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، مسعود نیلی، محقق و مشاور حوزه بلاک چین با اشاره به رسمیت شناختن سند استخراج و صدور قوانین توسط وزارت صمت و دولت دوازدهم گفت: قوانینی که از سال ۹۹ تصویب شد و مورد رضایت برخی هم بود هرگز اجرایی نشد زیرا اکثر فعالان این حوزه را دچار بحران کرد و امکان فعالیت با این قانون غیرممکن بود و یک نوع انحصاری را به وجود آورد تا جایی که فعالیت در مقیاس کوچکتر را از چرخه این امر خارج کرد حتی دولت نیز قادر به حذف آنها نشد.
وی عملکرد حاکمیت را در این بخش بسیار ناکارآمد و بی ربط دانست و ادامه داد: رمز ارز ها نیاز به نظارت دارند نه اعمال قوانینی که محدودیت ایجاد می کنند حاکمیت باید تخصص را در نهاد نظارتی افزایش دهد و نظارت بر ارز دیجیتال را حدی بگیرد..
وی افزود: سال‌هاست که صرافی‌های ارز دیجیتال در فضای خاکستری فعالیت می‌کنند، نه مجوز متقنی دارند و نه غیرقانونی عمل می‌کنند. نظارت بر سکوی تبادلاتی کافی نیست هرچند این نوع نظارت برای فعالان این حوزه شاید رضایت بخش هم باشد که می‌توانند سکوهای تبادلاتی خود را گسترش دهند اما برای کاربران این رضایت وجود ندارد.
نیلی راهکار مناسب برای صنعت رمز ارز را برای کاربران و فعالان آن، نظارت مناسب، دقیق و تقویت اهرم های نظارتی بر این سکوها دانست و گفت: گاهی شاهدیم که نشت اطلاعاتی افراد اتفاق می‌افتاد یا ارزهایی به فروش می‌رسد که قابلیت انتقال را ندارند که شائبه خالی فروشی به جود می‌آورند، حفظ حریم خصوصی کاربران و دارایی‌ آنها بسیار مهم است.
وی ادامه داد: نبود نظارت حاکمیت در رمز دیجیتال و عدم نگهداری اطلاعات کاربران روی سرورهای آفلاین ، این امکان را به هکرها می‌دهد تا آنها را هک کنند بنابراین دولت برای جلب اعتماد مردم باید از وضع قوانین غیراجرایی دوری کرده، محدودیت ایجاد نکند و امنیت را در این بخش برای عموم و فعالان فراهم سازد.
این محقق و مشاور حوزه بلاک چین خاطر نشان کرد: ارز دیجیتال ماهیت ارزشمندی دارد، در شرایطی که تورم افزایش می‌یابد عموم مردم برای حفظ دارایی بخشی از درآمد و سرمایه خود را تبدیل به رمزارز می‌کنند. دولت موظف است نیازهایی که در داخل کشور از آن محروم هستند و به ناچار به خارج سوق داده می‌شوند را فراهم کند تا مردم به سمت صرافی‌های داخلی روی آورند.
وی اظهار داشت: اخیرا بانک مرکزی اعلام کرد که هیچ تعهدی به دارایی‌های مردم در داخل صرافی های ارز دیجیتال ندارد. با این گفته گویا گل به خودی زده باشد چرا که وقتی حاکمیت هیچ تضمینی در این باره نمی‌دهد ، خود باعت موانع و بروز فعالیت‌های غیرقانونی و زیرزمینی می شود.
نیلی افزود: کار دیگری که دولت باید انجام دهد گرفتن تضامین شفاف از صرافی‌هاست که مانند صرافی‌های بین المللی دارایی‌های خود را عرضه کرده و صحت سنجی کنند، در این صورت سکوهای می‌توانند برای این امر مهم مورد استفاده قرار گیرد تا مردم اعتماد کرده و خیالشان بابت هرنوع اتفاقی راحت باشد.
در این نشست خلیل حیدری، استادیار گروه مطالعات بازرگانی داخلی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، الهه فابریکی اورنگ پژوهشگر اقتصادی ، مسعود نیلی، محقق و مشاور حوزه بلاک چین و دکتر میثم محمودی، دانشجوی دوره دکترای علوم کامپیوتر شاخه هوش مصنوعی،حضور داشتند و در پایان از کتاب «بلاک چین به زبانی ساده برای همه » به ترجمه و تالیف الهه فابریکی اورنگ رونمایی شد.

کد خبر 511408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =